Marrakesh-smoothie

Deze smoothie heeft een Marokkaanse touch door de combinatie van peterselie, munt en koriander. Als je de kruiden weglaat, heb je een fijn basisrecept voor een groene smoothie waar je zelf mee kunt variëren. 

Ingrediënten voor 2 glazen:

  1. 500 ml water
  2. 1 avocado, geschild en in stukken
  3. 1 citroen, geschild
  4. 1 handje spinazie
  5. ½ bosje verse peterselie
  6. ½ bosje verse munt
  7. ½ bosje verse koriander

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en blend in ongeveer 30 seconden tot een gladde, romige smoothie. Verdeel de smoothie over 2 hoge glazen. 
  2. Vergeet niet te kauwen, dit is heel belangrijk om de enzymen uit speeksel te vermengen met de smoothie. Je kunt het beste lijnzaad toevoegen in je smoothie, heb je toch nog iets om op te kauwen. Goed proeven in je mond en daarna pas doorslikken. Anders kan dit leiden tot gisting en spijsverteringsproblemen.

Ik heb sinds kort een prachtige nieuwe blender van Bianco di Puro Attivo in mijn bezit, de Porsche onder de blenders! De Attivo is de nieuwste Power blender to-go! Hierbij ontvang je een reistas en een aparte beker om mee te werken, zodat je ook onderweg kan genieten van een gezond drankje! 

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

34 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op