6 x overheerlijke maaltijdsalades

Maaltijdsalades zijn dé manier om dagelijks minder gluten te eten. Als je een goed gevulde salade maakt, mis je die gluten helemaal niet joh! Je moet er misschien even aan wennen, maar als je eenmaal de saladesmaak te pakken hebt wil je niet meer terug. Een boterham heb je binnen drie happen weg en van een salade kun je tien keer zo lang genieten! En maaltijdsalades zijn ook de ideale mealprep maaltijd. Als je het de avond van tevoren maakt kun je het prima in een Tupperware-bakje meenemen naar je werk. Ik zou vochtige dingen, zoals dressing en (buffel)mozzarella, wel even apart bewaren, anders wordt de salade zo slap. Ik heb 6 overheerlijke maaltijdsalades voor jullie verzameld die helemaal hormoonfactor-proof zijn: glutenvrij, koemelkvrij en zonder toegevoegde suikers.

Tip: Ik maak meestal een extra grote salade, zodat ik er de volgende dag nog een keer van kan genieten. Ook lekker om er het te combineren met een zelfgemaakt soepje of een geroosterd sneetje Yam brood van Ralph Moorman.

Regenboogsalade met biet, appel en granaatappel

maaltijdsalades

Zoete aardappelsalade met geitenkaas

maaltijdsalades

Salade met rode biet en avocado

maaltijdsalades

Salade prei-linzen burgertjes

maaltijdsalades

Quinoa met kip geitenkaas en rucola

maaltijdsalades

Kikkererwtensalade met buffelmozzarella

maaltijdsalades

Je kunt nooit genoeg saladerecepten hebben, dus als jouw winnende combinatie hier niet tussen staat: deel hem met ons! Ik hou er van om te experimenteren met nieuwe combinaties. Ik hoop dat ik jullie ook geïnspireerd heb om de keuken in te duiken en een van deze heerlijke maaltijdsalades te maken. Eet smakelijk lieverds!

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

35 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op