5 overheerlijke recepten met de Spirelli

Kennen jullie de Spirelli? Een awesome keukentool voor iedereen die houdt van gezond en lekker eten. Met dit handige snij-apparaatje kun je van groenten eindeloos lange slierten maken. Zo kun je bijvoorbeeld heel makkelijk spaghetti vervangen door courgette-slierten. Je zou het misschien niet denken, maar het proeft echt als spaghetti! Vandaag deel ik een aantal lekkere recepten die je kunt maken met de Spirelli. 

Just to be clear: ik schrijf dit artikel niet in opdracht van Spirelli. Ik vind het gewoon een hele toffe uitvinding! 

1. Raw vegan Pad Thai

Iedereen die in Thailand is geweest heeft ongetwijfeld wel eens Pad Thai gegeten. Je kunt dit heerlijke Thaise gerecht op iedere hoek van de straat eten. Maar wist je dat je noodles ook prima kunt vervangen door courgette-slierten. Da’s weer eens wat anders! En zo houd je tenminste ruimte over voor een lekkere springroll! Check hier hoe je dit heerlijke gerecht maakt.

recepten met de spirelli

2. Oosterse salade met boerenkool, komkommer en kikkererwten
 

Als we dan toch in de Oosterse sferen zijn, kan deze salade met boerenkool, komkommer noodles en kikkererwten niet ontbreken. Wist je dat boerenkool een echte superfood is? Met één boerenkoolmaaltijd zit je al aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. En je hoeft niet bang te zijn dat je na deze maaltijd nog honger hebt. Daar zorgen de kikkererwten wel voor! Check hier hoe je deze frisse salade maakt.

recepten met de spirelli

3. Courgette pasta pesto

Grote kans dat jullie deze combi al kennen, maar dat maakt hem er niet minder op: courgette pasta met pesto. Deze variant is vegetarisch, maar je kunt er ook nog garnaaltjes of kipfilet aan toevoegen. En doe er voor een beetje extra vulling en eiwitten borlottibonen bij. Zo blijf je helemaal in Italiaanse sferen! Check het recept hier.

recepten met de spirelli

4. Geroosterde bloemkool met za'atar wortelsalade en yoghurt
 

Behalve courgette lenen wortels zich ook heel goed voor deze groente-puntenslijper. Combineer het met geroosterde bloemkool en za’atar (een supersmaakvol kruidenmengsel uit het Midden-Oosten) en je hebt een heel verrassend bijrecht of salade. Bekijk hier hoe je dit heerlijke gerecht zelf maakt.

recepten met de spirelli

5. Gebakken feta met appel en spaghetti van rode biet

Dit vind ik zelf een hele originele en lekkere combinatie. Het is wel belangrijk dat je voor dit recept een beetje ‘langgerekte’ bieten uitkiest. Of je snijdt ze doormidden zodat ze in de in ieder geval in de spirelli passen. De (schapen) feta maak je lekker krokant door hem eerst in ei en havermeel te leggen. Creatief, vind je niet? Wil je dit zelf een keer uitproberen? Check hier hoe je het maakt.

recepten met de spirelli

Ik ben benieuwd of jullie met de spirelli aan de slag gaan! Ik vind het heel leuk om jullie food creaties te bekijken, dus tag je foto’s op Instagram met #jamilawinwood.
Zo kunnen we elkaar inspireren!

 

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

42 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op