4 x gezonde chocolade recepten

Een gezonde levensstijl is leuk en aardig, maar een leven zonder chocolade kan ik me niet voorstellen. Er zijn van die dagen, dan is chocolade het enige juiste antwoord. De meeste vrouwen hebben daar minimaal een week per maand last van. Het is prima om zo nu en dan toe te geven aan je chocolade cravings, maar jezelf een week lang volproppen met alles waar chocola op of in zit zal je uiteindelijk weinig goeds doen. Deze onderstaande chocolade recepten zijn een stuk gezonder en dat is genieten zonder schuldgevoel!

1. Chocolate bliss balls

Bonbons, maar dan gezond! Nestel je op de bank met een kop verse muntthee en je favoriete serie en genieten maar. Deze choco bliss balls van Healthy Fans zijn erg lekker en in 10 minuutjes gemaakt.

gezonde chocolade recepten

2. Chocolate chip cookies

Als het aankomt op chocolate chip cookies, is het heel erg moeilijk om het bij 1 – 2 koekjes te houden. Ze zijn gewoon té verslavend! Gelukkig vond ik laatst deze gezonde variant bij Runninglau op haar blog. Mocht je een keertje de mist in gaan en niet kunnen stoppen na twee koekjes, dan maar met deze koekjes. Toch geldt ook voor gezond snacken: geniet met mate. Gezonde calorieën zijn ook calorieën!

 

gezonde chocolade recepten

3. Oreotaart

Oh my, Oreo’s! Ik weet niet of ik überhaupt blij ben met de uitvinding van deze ontzettend verrukkelijk chocokoekjes. Sommige dingen zijn gewoon té lekker om te weerstaan. Gelukkig weet Lisa van In Love With Health voor zo ongeveer ALLES een gezond alternatief. Well hello, gezonde Oreotaart! 

gezonde chocolade recepten

4. Gezonde snickers

Snickers meets chocolate fudge, maar dan gezond. Ik vond dit recept op #FITGIRLCODE en het beste is dat je er maar drie ingrediënten voor nodig hebt. Pindakaas, chocola en rauwe noten. Tip: maak deze snack in de avond, zodat het ’s nachts goed kan uitharden in de koelkast.

gezonde chocolade recepten

Zo dames, ik denk dat jullie wel even vooruit kunnen met deze gezonde chocolade recepten. Je weet wat je te doen staat, de eerst volgende keer dat je last hebt van serieuze chocolade cravings. Welk van bovenstaande recepten ga jij als eerste uitproberen?

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

70 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op