4 hemelse recepten met avocado

Avocado’s, ik denk dat er weinig mensen zijn die niet gek zijn op deze prachtige groene vrucht. Een vrucht? Ja, avocado’s behoren tot de vruchtenfamilie! Vanwege het hoge vetgehalte is avocado een hele goede vleesvervanger. Het aantal calorieën zou je niet moeten afschrikken, want het zijn juist goede vetten die de avocado bevat; enkelvoudige onverzadigde vetten. Deze hebben een gunstig effect op je cholesterol. Daarnaast zijn avocado’s vezelrijk. En daar wordt je spijsvertering dan weer gelukkig van. Bovendien voorkomen ze pieken in je bloedsuikerspiegel. En last but not least: de avocado bevat zo ongeveer het hele ABC aan vitaminen. Het ideale ingrediënt voor in je salade of op je rijstcracker dus. Maar wat voor lekkers kun je er nog meer mee maken? 

recepten met avocado

1. Gezonde chocolade mousse met avocado

De romige structuur van avocado komt perfect tot zijn recht in deze gezonde chocolademousse. Als je wilt zou je hier gewoon mee kunnen ontbijten! Dat is nog eens een goed begin van de dag. Check hier hoe je deze lekkernij zelf maakt.

recepten met avocado

2. Courgette pasta met avocadopesto

Ik vind courgettepasta een van de beste uitvindingen ever! Op deze manier kun je gewoon iedere dag pasta eten. Hoe nice? In combinatie met avocadopesto is het helemaal een winnaar. Check het recept hier.

recepten met avocado

3. Gevulde avocado met zalm en ei

Dit recept is letterijk een eitje om te maken! Het zit boordevol met eiwitten en dat soort gerechten zijn een must als je er een gezonde en fitte levensstijl op nahoudt. Combineer deze ovenavocado’s met een kleurrijke regenboog salade, en je kunt er weer helemaal tegen aan. Check hier hoe je ze maakt.

recepten met avocado

4. Smoothie met avocado en kiwi

Avocado’s zijn ook een perfect ingrediënt voor in een gezonde smoothie. De romige structuur komt hier wederom van pas. Je zou bijna denken dat je een milkshake aan het drinken bent. Ik vind deze combinatie met kiwi en spinazie echt heerlijk. Een echte vitaminebom. Check hier welke ingrediënten je precies nodig hebt om deze smoothie te maken.

recepten met avocado

Als je nog niet tot over je oren was op de avocado, dan ben je het na het maken van deze recepten ongetwijfeld! Heb je zelf een life changing avocado recept? Please, deel het onder deze post! Een mens kan nooit genoeg avocado-inspiratie hebben. 🙂

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

38 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op