4 gezonde muffins om je vingers bij af te likken

Muffins zijn fantastisch! Misschien denk je bij het woord muffin aan ongezonde caloriebommetjes die strak staan van de suiker, maar het kan ook anders. Je kunt muffins ook omtoveren in gezonde snacks. Ideaal. Je maakt een hele voorraad, vriest ze in, en je hebt altijd een gezonde snack to-go. Ik ben fan! En jij ook als je onderstaande gezonde muffin recepten hebt uitgeprobeerd. Enjoy lieverds 🙂

1. Veggie muffins

Als je niet zo’n zoetekauw bent, wordt deze muffin waarschijnlijk jouw favoriet. Deze veggie muffins zijn hét antwoord op hartige trek. Als topping kun je jouw favoriete veggies gebruiken. Oeh, ik word er meteen enthousiast van!

Check het recept bij mijn lieve vriendinnetje Lisa van In Love With Health.

gezonde muffins

2. Havermout frambozen muffins

Altijd al willen weten waarom havermout zo fantastisch is? Check dan eerst even deze blog. Daarna ben je vast en zeker enthousiast om deze havermoutmuffins met frambozen te maken. Ik vind ze in één woord de-li-ci-ous!

Check het recept van deze fingerlickin’ juicy muffins hier. 

gezonde muffins

3. Carrot cake muffins

Mama mia, wie is er niet dol op carrot cake? Alhoewel het behoorlijk gezond klinkt, zitten de meeste carrot cakes vol met suiker. Dat mag best een keertje, maar deze gezonde variant mag je iedere dag eten. Dubbel yes!

Wil je weten hoe je deze gezonde jongens zelf maakt? Check het recept hier. 

gezonde muffins

4. Chocolade muffin met walnoten

Een sappige chocolade muffin mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Gezond en chocolade? Yes, je hoort het goed! De banaan in dit recept zorgt voor een zoete smaak en cocoa past prima binnen een gezonde lifestyle. Dat had je niet verwacht he!

Check hier hoe je deze chocolade muffins zelf maakt. Wedden dat jouw collega’s jaloers zijn als je deze uit je tas tovert. Gna, gna 😉

gezonde muffins

Tip: Je kunt muffins maken in papieren vormpjes, maar vaak wordt het dan toch een kliederboel. Ik adviseer je om een stalen of silliconen muffinvorm te gebruiken. Daarmee krijg je prachtig gevormde muffins en je keuken wordt geen zwijnenstal als gevolg van overgestroomde papieren muffinvormpjes.

Deze gezonde muffins zijn ook prima als gezonde snack voor kids. You know how kids looooveee muffins. Als je meer inspiratie wilt voor gezonde snackrecepten voor kids, check dan even dit artikel.

Ik ben benieuwd welke muffin jij als eerste gaat maken! Ben jij een echte zoetekauw of hou je meer van hartige snacks? En als jij een gezond muffin recept hebt dat ik echt een keertje moét proberen, let me know! Ik ben er ook niet bepaald vies van, haha!

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

51 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op