Tips om meer water te drinken!

Lieve dames, als je gezonder wilt leven hoef je niet in een klap 360 graden te veranderen. Doe het stap voor stap! Een van mijn eerste stappen was frisdranken en Redbull vervangen door water. Calorieën drinken is zo zonde! Vloeibare calorieën verzadigen namelijk niet. Je hebt misschien niet door hoeveel ‘onnodige’ extra calorieën je hierdoor binnenkrijgt per dag, maar geloof mij: als je frisdranken inruilt voor water zal dit al een enorm verschil maken. Behalve dat water de meest verantwoorde frisdrank is, zijn er nog genoeg andere redenen om altijd een flesje water in je tas te hebben.

Voor wie het vergeten was:

Als je water drinkt vóórdat je dorst hebt zal je je minder snel moe voelen. Als je dorst hebt kost dit veel energie, zelfs al ben je maar lichtelijk uitgedroogd.

Een ander gevolg van te weinig water drinken is hoofdpijn. Als je vaak hoofdpijn hebt, kan meer water drinken dus al de oplossing zijn.

Als je genoeg water drinkt kan je lichaam makkelijk afvalstoffen afvoeren.

Water drinken is goed voor je huid, een huid die genoeg vocht bevat glanst en ziet er gezond uit.

Water helpt je spieren te herstellen. Als je een actieve levensstijl leidt is dit erg belangrijk!

Tips om meer water te drinken:

Toch is 2 liter water drinken voor de meeste mensen een behoorlijke uitdaging. Ik heb er zelf soms ook moeite mee hoor! Daarom heb ik een aantal trucjes bedacht om er voor te zorgen dat ik toch genoeg water drink. Ik hoop dat ze jou ook helpen. Bottoms up!

  • Zorg dat je altijd water in de buurt hebt. In je tas, op je bureau, in de auto. Als je druk bezig bent en je moet ‘opstaan’ om water te halen, ben je geneigd om te denken: ik doe het zo wel. Dan is het dus al te laat! Je moet altijd drinken voordat je dorst hebt.
  • Do the math. Reken van te voren uit hoeveel flesje water je moet leegdrinken om aan minimaal 2 liter water per dag te komen. Maak er een soort uitdaging van voor jezelf. Je kunt de flesjes alvast klaarleggen! Drink water niet ijskoud want daar is je maag niet erg dol op en je kan er maagklachten van krijgen.
  • Pimp je water! Ik ga niet liegen, water is niet de meest spannende drank die er bestaat. Als water je gaat vervelen, maak er dan een feestje van door er munt, komkommer, citroen(gras) of fruit (aardbeien, blauwen bessen, frambozen) aan toe te voegen. Het ziet er niet alleen super Instagram-proof uit, het smaakt ook nog eens goed!
  • Koop een fancy waterfles. Het oog wil ook wat toch? Wijn drinkt toch ook veel lekkerder in een mooi wijnglas? Zo werk het ook bij water. Carry your water in style! Ik vind de waterflessen van #FITGIRLCODE heel mooi. Er past een liter water in, dus als je er 2 per dag leegdrinkt dan heb je je doel al behaald.
  • Gebruik een app als geheugensteuntje. Als we iedere keer een glas water zouden drinken als we op ons smartphone kijken, dan zouden we gegarandeerd genoeg water drinken op een dag. Denk je ook niet? Er zijn tegenwoordig genoeg handige apps die jou een handje willen helpen. Ik vind ‘Water your body’ of ‘Waterlogged’ super gemakkelijk in gebruik.

Ik ben erg benieuwd of het je lukt om de komende weken meer water te drinken. Misschien kun je een leuk cadeautje in het vooruitzicht stellen als het je lukt. Het is belangrijk om stil te staan bij al je overwinningen en jezelf te belonen als iets gelukt is. Hoe klein of onbenullig het misschien ook lijkt. Zet hem op!

foto: www.purityh2o.eu

 

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

221 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op