Blijf fit tijdens de feestdagen!

De feestdagen staan om de hoek, en dat betekent dagen vol gezelligheid en uitgebreid eten met familie en vrienden. Maar ik kan mij voorstellen dat je in 1 week niet wilt kwijtraken waar jij de afgelopen tijd zo hard voor hebt gewerkt. Daarom adviseer ik jou om ook tijdens de feestdagen lekker actief te blijven. En dat kun jij prima doen door thuis te sporten. Gewoon tussen de feestvoorbereidingen door. Een home workout hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Je hebt alleen wel de juiste spullen nodig en natuurlijk de workout zelf.

homeworkout Yogha

Wat heb je nodig?

  • Een paar vierkante meter waar je vrij kunt bewegen. Je hebt echt geen balzaal nodig, maar wel genoeg ruimte zodat jij bijvoorbeeld jumping jacks of buikspieroefeningen kunt doen.
  • Een (yoga)matje. Thuis heb jij geen fitness-apparaten dus zal je veel oefeningen met jouw eigen lichaamsgewicht moeten doen. Wel zo fijn dus als je een zacht matje hebt als ondergrond. Zo voorkom je zere knieën en billen. Ik vind de yoga-matten van Jogha fijn matten. Je kunt ze nu bestellen met 50% korting. Misschien ook een leuk cadeautje voor jouw beste fit friend.
  • Veel oefeningen kun je doen met jouw eigen lichaamsgewicht, maar het is handig om ook een aantal gewichtjes in huis te hebben. Zo kun je jezelf blijven uitdagen. Een squat met dumbells in je handen is toch een stukje zwaarder. Ik raad jou aan om dumbells (verschillende gewichten) en een kettlebell of medicijnbal in huis te halen. Dat maakt jouw workout een stuk uitdagender.
  • Dat ken jij misschien nog van vroeger, toen je een klein meisje was, maar springtouwen is een hele effectieve cardio workout. Daarnaast is het ook heel goed voor je arm- en rugspieren. Check hier een leuke springtouw-workout voor beginners. Als je een zeurderige onderbuurman hebt, is het misschien wel verstandig om je springtouw even mee naar buiten te nemen ;).

Als jij nu denkt: jeetje moet ik eerst al die dingen aanschaffen voordat ik kan beginnen? Nee, lieve schat dat hoeft niet. Er zijn ook genoeg workouts die jij zonder gewichtjes kunt doen, zoals mijn full body workout van 20 minuten. Toch is het op den duur wel leuk om wat tools aan te schaffen. Zo hou jij het spannend en uitdagend voor jezelf.

What to workout?

Oke, jij bent all set met sportoutfit en fitness tools, maar waar haal jij je workout-inspiratie vandaan?

  • Youtube is jou digitale fit buddy. Als jij op Youtube het woord workout intikt krijg je 15.4 miljoen resultaten. Daar kan jij wel een tijdje mee vooruit, dacht ik zo.
  • Ook Instagram staat bomvol met korte home workouts. Ik ben zelf een grote fan van @home.abs. Dit zijn hele korte, maar heftige ab workouts. Laat ze maar lekker branden die buikspiertjes. Meestal heb je geen fitness apparatuur nodig, maar kun jij gewoon een stoel, de muur of zelfs jouw eigen kind als gewicht gebruiken. Dat laatste is best wel hilarisch!
  • E-books. Als jij aan het begin van jouw fit journey staat of je inspiratie op workout-gebied ver te zoeken is, dan kan een e-book dé oplossing zijn. Kayla Itsines heeft Bikini Body Guides waarin 12 weken lang precies uitgelegd staat wat jij moet doen. Hoef je zelf niet na te denken, alleen maar te doen. Ik vind zelf de Slimming Body Guide van In Love With Health ook top. Daarin vind je naast food inspiration ook killer full body workout-schema’s. En… Ik hoorde laatste in de wandelgangen dat #FITGIRLCODE in december (vlak voor de kerst) ook hun eigen e-book uitbrengt. Genoeg inspiratie dus! En zo’n guide kan ook een leuk kadootje zijn voor een vriendin die dat laatste duwtje in de rug nodig heeft.

Voel je niet direct uit het veld geslagen als jij een workout uitkiest die je de eerste keer niet helemaal vol kunt houden. Het begin is er! En iedere keer dat jij het weer probeert, word jij weer een stukje sterker. Mijn advies aan jullie voor tijdens de feestdagen: wissel gezellig eten af met een beetje beweging. Dan begin je 2016 niet met zo’n teleurgesteld gevoel. Als je vooruit denkt, kun jij genieten zonder te veel progressie te verliezen. Zullen we daar voor gaan lieve dames? Samen kunnen we het best!

 

 

 

 

 

h

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

24 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op