Mijn 4 favoriete buikspieroefeningen

Ik vind het heerlijk om mijn buikspieren te trainen! Het gevoel van brandende buikspieren vind ik stiekem best lekker. Vroeger, toen ik net met sporten begon, dacht ik dat crunches één van de beste oefeningen waren om een strakke buik te krijgen. Wat een verschrikkelijke oefeningen is dat zeg! Ik krijg er vooral pijn van in mijn nek en dat is niet de bedoeling. Gelukkig heb ik in de loop der jaren geleerd dat er nog heel veel andere buikspieroefeningen zijn! Ik heb mijn 4 favoriete buikspieroefeningen voor jullie verzameld. Zijn jullie klaar om die abs te laten branden?

1. Butterfly sit-ups.

Ga op je rug liggen en plaats je de onderkant van je voeten tegen elkaar aan zodat je knieën naar buiten wijzen. Tik de grond achter je hoofd aan met gestrekte armen, kom omhoog en tik de grond aan voor je voeten. Dit is één herhaling. Herhaal de oefening 3 x 20 keer.

HV-jamilafitness0097

HV-jamilafitness0093

 

2. Bend jack knives.

Ga op je rug liggen met je knieën opgetrokken richting je borst, strek je armen naar achter en strek je benen tegelijkertijd tot net boven de grond. Breng je armen en benen terug naar het midden (armen houd je gestrekt). Dit is één herhaling. Herhaal de oefeningen 3 x 15 keer.

HV-jamilafitness0099

 

HV-jamilafitness0104

3. Leg raises.

Ga op je rug liggen met je benen gestrekt op de de grond. Plaats je handen onder je billen (of zoals op de foto ) en breng beiden benen gestrekt omhoog (tot ze in een hoek van ongeveer 90 graden staan). Laat de gestrekte benen weer rustig naar beneden zakken, tot net boven de grond en houd even vast. Dit is één herhaling. Herhaal de oefeningen 3 x 15 keer.

HV-jamilafitness0134

HV-jamilafitness0137

4. Plank taps.

Begin deze oefeningen in plankpositie. Zorg ervoor dat je lichaam in een rechte lijn is en span je buikspieren goed aan. Vanuit deze plank positie tik je met je linkerhand je rechterschouder aan en andersom. Herhaal deze beweging aan beiden kanten 20 keer. Herhaal deze set 3 keer.

HV-jamilafitness0129

HV-jamilafitness0130

HV-jamilafitness0131

 

Ik hoop dat jullie net zo genieten van deze oefeningen als ik! Als het niet lukt om bijvoorbeeld 20 herhalingen achter elkaar te maken. Breek het setje dan op in twee gedeelten, maar maak het jezelf niet te gemakkelijk! Wat is jouw favoriete buikspieroefening? Deel hem hieronder in de comments zodat we NOOIT meer crunches hoeven te doen. Probeer ook een keer mijn 20 minuten full body workout. 

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

33 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op