Je gezonde levensstijl volhouden!

Ergens aan beginnen is één ding, maar iets volhouden is een tweede. Als je ergens aan begint dan is alles nog spannend en nieuw. Je staat bol van de positieve energie om het met beide handen aan te pakken. Maar op een gegeven moment is het nieuwe er vanaf en begint de verveling toe te slaan. Hetzelfde geldt voor ‘living a healthy lifestyle’. Vol goede moed, een nieuwe sport-oufit en abonnement bij een sportschool begin je aan dit nieuwe hoofdstuk in je leven, maar ineens is hij daar: de welbekende sleur. Met lood in je benen sleur je jezelf naar de sportschool en van dat gezonde eten komt nog maar weinig terecht.

Lieve schatten, het overkomt ons allemaal! Het overkomt mij ook nog steeds, maar inmiddels heb ik een paar trucjes geleerd om er voor te zorgen dat ik toch op het rechte pad blijf. Met hier en daar een omweggetje 😉 Want je mag heus wel eens genieten van je pasta of je favoriete smaak Ben&Jerry’s, de kunst is dat je het daarna weer oppakt. Deze 6 tips & tricks helpen jou om je fit girl duties na te komen.

Maak je workout time heilig:

plan je workout time in net zoals je dat met andere afspraken ook zou doen. Ook al is het slechts een afspraak met jezelf, er wordt niet gecanceld. Tenzij je ziek bent of er een familiecrisis is uitgebroken. Alleen dan! Je moet je workout time vergelijken met werk of studie. Dat zeg je ook niet zo maar af, toch? Het klinkt heel streng, maar anders blijf je de ene uitzondering na de andere maken voor jezelf.

Plan je workout time efficiënt in:

het kan enorm helpen om ‘s ochtends je sportkleding al mee te nemen naar je werk. Dan kun je gelijk door! Als je eerst naar huis gaat en een half uur op de bank gaat zitten, is de kans klein dat je er nog vanaf komt. Voor de ochtendmensen onder ons: ga lekker voor je werk sporten! Het kost misschien even wat moeite om je bed uit te komen (vooral nu het ‘s ochtends nog donker is), maar aan het einde van de dag ben je al weer vergeten dat je gesport hebt. Toch ben je geweest! En je hebt de hele avond nog voor je liggen.

Hardlopen:

deze tip sluit eigenlijk een beetje aan bij bovenstaand, maar is speciaal voor de hardlopers onder ons. Als je rent maak je kilometers en als je een beetje slim bent kan je die efficiënt inzetten. Ga je normaal gesproken op je fiets naar het werk (of zou je dat qua afstand best een keer kunnen doen) ga dan eens heen met het openbaar vervoer. Neem je hardloop outfit mee naar je werk en ren terug naar huis. Dit gaat alleen op als je geen laptops of andere zware dingen hoeft mee te zeulen. Neem ‘s ochtend alleen het absoluut essentiële mee (pinpas, telefoon, sleutels) en laat de rest een nachtje op je werk staan. Wat je ook kunt doen is op de terugweg van je hardloop rondje een paar klein boodschappen doen. Twee vliegen in een klap!

Foodprep voor het leven:

het lijkt misschien een beetje overdreven om voor iedere dag van de week een bakje voedsel in de koelkast klaar te hebben staan, maar ‘in the end’ bespaart het je veel pijn en moeite. Als je moe bent grijp je namelijk sneller naar de eenvoudige optie en vaak is die niet bepaald gezond. Je hoeft heus niet de hele zondag in de keuken te staan, je kunt ook 1 of 2 daagjes vooruit plannen. Als je niet voor verrassingen komt te staan, is een gezonde of verstandige keuzen veel makkelijker gemaakt. Wedden dat je je super georganiseerd voelt als je aankomt op je werk en eerst braaf je Tupperware-bakje en je ingepakte plakje bananenbrood in de koelkast zet. Damn girl, you got your shit together!

Spice it up:

als je iedere week hetzelfde het riedeltje in de sportschool doet of hetzelfde rondje hardloopt, kan je er donder op zeggen dat het op een gegeven moment je neus uitkomt. Zorg er daarom voor dat je jezelf blijft verrassen. Doe een keer een lesje Zumba, ga ook een keertje zwemmen of schrijf je in voor een proefles bij die crossfit box bij jou in de buurt. Zo houd je het spannend! Hetzelfde geldt voor eten. Dat bananenbrood kennen we inmiddels wel, maak volgende week eens deze heerlijke havermoutrepen met chocola!

Budy up:

samen sporten is nu eenmaal veel leuker dan alleen. Een afspraak met je sport buddy zeg je minder makkelijk af dan een hardloop rondje in je eentje. Bovendien kun je elkaar uitdagen om net een tandje harder te gaan. Doe samen een keer deze full-body workout en maak daarna deze lekkere quinoa sushi. Da’s sporten en quality time met je bestie in één!

Ik hoop dat deze tips je helpen om je gezonde en fitte levensstijl vol te houden. Er zijn misschien periodes dat het even wat minder gaat, maar het is belangrijk om je doel helder voor ogen te houden en terug te kijken op hetgeen wat je al bereikt hebt. Je hebt niets voor niets besloten om het roer om te gooien. Nu nog even volhouden. Ik heb het volste vertrouwen in jou. Je kan het! 

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

31 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op