De card game workout

Ken je dat, je hebt wel zin om te sporten maar totaal geen inspiratie voor een workout. Ik vind persoonlijk dat er geen slechter plan bestaat, dan zonder plan naar de sportschool gaan. Dan sta je daar een beetje doelloos te klooien en kan je niet vol gas knallen. Gelukkig is er voor dit soort dagen *tromgeroffel*….. de card game workout! 

Je kunt de card game workout in je eentje doen of samen met een partner of met z’n drieën. Het is extra leuk om in twee teams te spelen, maar daar kom ik straks nog even terug.

Wat is het principe van de card game workout?

  1. Men neme een kaartspel en verzint voor ieder figuurtje in het kaartspel (dus klaver, harten, schoppen, ruiten) een oefening. Bijvoorbeeld: harten –> sit ups.
  2. Behalve figuurtjes zitten er ook altijd azen en jokers in een kaartspel. Voor die kaarten verzin je ook een oefening. Meestal een nasty one, want die kaarten zitten er niet zo vaak in en zo houd je het een beetje spannend!
  3. De vrouwen, heren en boeren van het kaartspel doen ook mee. Boer telt voor 12 herhalingen, vrouw voor 16 herhalingen, en heer voor 20 herhalingen. Hoe dat in de praktijk werkt leg ik straks uit.
  4. Nu je jouw oefeningen hebt bepaald schrijf je het op een blaadje. Bijvoorbeeld harten –> sit ups, ruiten –> box jumps, klavers –> push ups, schoppen –> squats. (Dit zijn vrij simpele oefeningen maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!)
  5. Daaronder schrijf je heren, vrouwen, boeren met de aantal herhalingen erachter (gewoon als geheugensteuntje). En vergeet daar na de nasty oefeningen niet op te schrijven die je voor de joker en aas had bedacht. Bij deze oefeningen moet je het aantal herhalingen alvast zelf bepalen. Bijvoorbeeld 20 burpees of 200 keer touwtje springen.

Je workout ziet er dan als volgt uit:

Harten – sit ups
Ruiten – box jumps
Klavers – push ups
Schoppen – squats

Boeren x 12
Vrouwen x 16
Heren x 20

Aas – 20 burpees
Joker – 200 x touwtje springen

Are you ready to sweat your butt off?

Oke, nu je workout vaststaat ben je klaar om te beginnen. Je schudt de kaarten en legt het stapeltje kaarten blind neer. Als je alleen bent, moet je het hele kaartspel uitspelen (best pittig, maar you can do this!) Ben je met een partner dan moeten jullie nu allebei een kaart pakken. Stel jij pakt een harten 7, dan moet je 7 sit ups doen. Je partner pakt een klaver Heren, hij/zij moet 20 push – ups doen (want de Heer staat voor 20 herhalingen). Het figuurtje geeft dus de oefening aan en het cijfertje erachter de aantal herhalingen. Als je de joker of de aas pakt moet je oefening en het aantal herhalingen doen die je zelf bedacht hebt.

Je hoeft ondertussen niet op elkaar te wachten, zodra je klaar bent met de oefening op de kaart mag je door naar de volgende. De bedoeling is om het kaartspel zo snel mogelijk uit spelen. Bepaal van te voren een tijd en kijk of het lukt om binnen die tijd klaar te zijn.

Team up!

Als je deze workout met z’n drieën wilt doen, gebruik dan twee kaartspellen. Anders ben je wel heel snel klaar! 😉 Zoals ik al eerder zei, is deze workouts het leukst als je hem in teams speelt (minimaal twee). Dan kun je tegen elkaar battlen. Het team dat als eerste klaar is heeft gewonnen. Om elkaar extra te motiveren kun je van te voren een prijs afspreken. Bijvoorbeeld, de losers trakteren de winnaars op een lekker smoothie.

Met de card game kun je eindeloos variëren en je weet van te voren nooit hoe zwaar ‘ie wordt. Ten eerste omdat een nieuwe combinatie van oefeningen altijd weer anders uitpakt én omdat je nooit weet welke kaarten je zult pakken. Op een of andere manier zit er altijd een oefening tussen juist die jij héél vaak uit het kaartenspel trekt en je partner heeft bijvoorbeeld veel harten. Zo gaan die dingen met kaartspelletjes, je weet het nooit van te voren. Ik weet uit ervaring dat je altijd de sjaak bent met een oefening!

Ik hoop dat jullie deze workout leuk vinden! Heb jij nog leuke workout inspiratie? Deel het please in de comments hieronder. Workout inspi kun je nooit genoeg hebben! Veel plezier in de gym chicita’s.

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

35 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op