4 redenen waarom je wel tijd hebt om te sporten

Ik hoor het zo vaak: “Ik heb écht geen tijd om te sporten. Ik snap niet hoe jij het doet!” Vriendin, iedereen heeft tijd om te sporten. Jij ook! Er is eigenlijk geen excuus om niet te sporten. Het is maar net hoe je je leven inricht. Ben jij vastbesloten om je levensstijl te veranderen en de fitste versie van jezelf te worden? Dan zal ik je vier reden geven waarom ook jij tijd hebt om te sporten. Knoop ze in je oren, en denk eraan de eerst volgende keer dat je zit te mokken op de bank omdat je écht geen zin heb om in beweging te komen. Sorry, ik ben een beetje streng, maar soms is het nodig! Je hebt behoorlijk wat discipline nodig om oude gewoontes te doorbreken. 

1. Planning is de sleutel tot succes.

Plan je workouts in je agenda net zoals je dat met andere afspraken doet. Als je weet dat je ’s avonds wilt gaan sporten, neem je sportkleding dan alvast mee naar je werk. Dan kun je in één keer door en dat scheelt echt de helft! Als je eerst thuis op de bank ploft en daarna nog naar buiten moet, is het een stuk moeilijker. Bovendien ga je op deze manier veel efficiënter om met je tijd. Als je voor of na je werk gaat sporten, houd je zeeën van tijd over voor andere belangrijke/leuke dingen.

2. The only bad workout is the one that didn't happen!

Ik kan me als geen ander voorstellen dat je niet iedere dag zin of tijd hebt om tot het naadje te gaan. Maar een workout hoeft geen uren in beslag te nemen. Je kunt ook even snel thuis een workout doen, tussen de bedrijven door. En als je geen zin hebt in een enorme krachttrainingsessie, ga dan lekker zwemmen of een goed stuk wandelen. Alle klein beetjes helpen. Het is sowieso beter dan heel de avond als een zak aardappels op de bank liggen.

3. Meet up met je fitte bestie.

Samen sporten is niet alleen heel erg leuk, het is ook een enorme stok achter de deur. Een afspraak met jezelf afzeggen gaat nog wel, maar je fitte bestie in de kou laten staan kan echt niet. Zij heeft op jou gerekend! Stimuleer elkaar door sancties op te leggen. Degene die jullie sportdate cancelt moet trakteren op een gezonde lunch. Wedden dat je twee keer nadenkt als je met een slappe smoes wilt afzeggen?

4. Stel prioriteiten.

Hoelang ben je nu echt kwijt aan een beetje sporten? Als je het slim plant neemt het hoog uit anderhalf uur van je dag in beslag. Dan maar een beetje minder Netflixen of een uurtje vroeger uit je bed. Het voelt op dat moment misschien alsof je enorme offers brengt, maar als je het eenmaal gedaan hebt voel je je geweldig. Er zijn vrij weinig dingen die een heerlijke after-workout-rush overtreffen. Denk daar maar aan!

Lieve dames, ik hoop dat jullie terugdenken aan deze blog als jullie je sport-mojo even kwijt zijn. En ik ben natuurlijk benieuwd naar jullie motivatie-tips. Want net zoals jullie, ben ik soms ook met geen stok de sportschool in te krijgen! 

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

47 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op