Mini vakantie in Bergen

Yay, het is herfst! Tijd om even een paar dagen vrij te nemen om te relaxen en tot jezelf te komen. Door de alledaagse drukte vergeet je vaak te genieten van het moment en race je zonder na te denken de weken door. Ik had laatst ook even een momentje voor mezelf nodig. Even tot rust komen en niks ‘moeten’. Een bedrijf opstarten is hartstikke leuk, maar het kost ook veel energie. Ik kom helemaal tot rust als ik omgeven ben door de natuur, daarom ga ik graag naar Bergen. Dit kunstenaarsdorpje trekt veel schilders, schrijvers en architecten aan en dat voel je ook als je er rondloopt.

Hotel Blooming

Als ik naar Bergen ga overnacht ik graag in Hotel Blooming. Ik vind dat dit hotel een heerlijk ontspannen aura heeft. Zoals ze zelf zeggen: Blooming daagt uit om tot bloei te komen. Het hotel ligt midden in het bos en vlak aan zee. Je kunt er een verfrissende wandeling langs het strand maken en daarna lekker opwarmen in het zwembad, de sauna of de jacuzzi. Wat wil je nog meer? Je kunt er trouwens ook heerlijk eten! Het restaurant heeft een houtoven waar ze pizza, vis en groenten (zoals truffelaardappels en aubergine) in bereiden. De gerechten zijn puur en de ingrediënten komen zoveel mogelijk uit de eigen moestuin en van de boeren uit de regio.

Hotel Blooming

De kamers zijn modern ingericht en voorzien van alles wat je nodig hebt voor een weekendje chillen. De bedden hebben een Coco Mat matras gevuld met natuurlijke elementen zoals kokos, paardenhaar en zeegras. Bijzonder hé? Daar slaap je toch net iets lekkerder op dan op een ‘normaal’ matras. Dit hotel is ook heel geschikt voor gezinnen, want er is ook een Family Loft die geschikt is voor families van 5 of 6 personen. Als je een keer ‘over the top’ wilt genieten dan zou ik voor de Suite Heaven Beyond gaan; die heeft namelijk een eigen spa-gedeelte. Wauw!

Hotel blooming

Kunst Tiendaagse

Als je er even tussenuit wilt dan is Hotel Blooming een aanrader. Niet alleen omdat het Bergse Bos er nu prachtig gekleurd bijstaat, maar ook omdat de Kunst Tiendaagse op dit moment plaatsvindt. (16 t/m 25 oktober.) Ik ben er afgelopen weekend geweest en heb echt genoten. De Kunst Tiendaagse is een evenement waarbij ruim 200 kunstenaars exposeren op bijna evenzoveel locaties. Dit evenement heeft een breed programma van schilderkunst, beeldhouwwerk, installaties, fotografie, etsen en keramiek. Daarnaast kun je op diverse locaties in Bergen en Bergen aan Zee muziek- en toneelvoorstellingen bezoeken.

Ik zou zeggen, blok een paar dagen in je agenda en kom even helemaal tot rust in de mooie omgeving van Bergen. Ik heb laatst een blog geschreven met tips voor een ‘mindful leven’, misschien kun je alvast een aantal tips uitproberen tijdens dit weekendje weg. Geniet ervan lieverds!

Fotgraaf: Paulina Arcklin (strand)

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

114 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op