Mijn eigen kookboek: Van Tajine tot Havermout

Wie mij in de gaten houdt op social media heeft het grote nieuws waarschijnlijk al voorbij zien komen: 4 juni lanceer ik mijn eigen kookboek: Van Tajine tot Havermout. Dit is oprecht een van de spannendste uitdagingen die ik ooit in mijn leven ben aangegaan. vorige week zondag maakte ik het grote nieuws bekend tijdens de Ladies Glamour Party van Bnet Bladi in het paleis van Schiedam. Wauw wat een mijlpaal! Vandaag wil ik jullie graag iets meer vertellen over het tot stand komen van mijn kookboek.  

Wie mijn blog volgt, weet dat ik heel bewust geniet van gezonde voeding. Maar dit is niet altijd het geval geweest… Als dochter van een Marokkaanse boer groeide ik op met biologisch eten van het land. Ik bezocht als jong meisje iedere zomer mijn opa en oma die in een klein dorpje ter noorden van Marokko woonden. Ik was maar wát nieuwsgierig als mijn vader en opa olijven en amandelen aan het oogsten waren. Er was ook een prachtige moestuin waar groente en fruit werd verbouwd. Zo vers, dat proef je gewoon! Van al deze verse ingrediënten maakten mijn moeder en oma heerlijke traditionele Marokkaanse gerechten. Als ze samen in de keuken stond keek ik vol bewondering over hun schouder mee de pruttelende pannen in. Tijdens deze zomers en mijn latere reizen door Marokko is mijn liefde voor de pure Marokkaanse keuken ontstaan. Ik kan er zo van genieten om rond te dwalen op de souk van Djemaa el-Fna. Een kleurrijk feest van allerlei soorten groenten, fruit en specerijen. Dat is pas écht eten!

Paulina Arcklin-JAMILA WINWOOD

Photo: Paulina Arcklin

Marokkaanse gerechten met een healthy twist

De passie voor lekker en gezond eten is er dus met de paplepel ingegoten, maar ebde toen ik ouder werd weg. I guess live got in the way… Na jarenlang gezondheidsklachten te hebben waar ik mijn vinger maar niet op kon leggen, begon ik me opnieuw te verdiepen in voeding. Ik volgde een opleiding als Hormoonfactor trainer en begon daardoor weer te experimenteren in de keuken. Zo kwamen de Marokkaanse ingrediënten uit mijn kindertijd weer langzaam terug in mijn gerechten. Ik ben altijd dol geweest op Marokkaans eten, maar niet ieder gerecht paste meer even goed in mijn nieuw verworven gezonde levensstijl. Daarom besloot ik deze gerechten aan te passen naar gezondere en makkelijk te maken varianten, maar nog altijd met de authentieke geuren en smaken uit Marokko! Zo heb ik gluten zoals couscous, pasta en brood grotendeels vervangen en kook ik zonder toegevoegde suiker en vermijd producten met koemelk. Je begrijpt al, dat is een behoorlijke uitdaging, maar stiekem maakt dat het extra leuk! Ik heb het allemaal al voor jullie uitgezocht :).

PaulinaArcklin-JAMILA-8077

Photo: Paulina Arcklin

Ramadan challenge 

Ik liep al tijden rond met idee om mijn eigen kookboek te maken, maar het laatste duwtje in de rug kwam toen ik vorig jaar met de Healthy Ramadan Challenge startte. Ik heb jullie toen uitgedaagd om ook tijdens de Ramadan gezonde varianten op Marokkaanse gerechten te maken. Ik ben nog steeds overweldigd door het succes van deze challenge. Het enthousiasme van de mensen die mee hebben gedaan met deze challenge heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik besloot mijn recepten te bundelen. Met mijn boek Van Tajine Tot Havermout hoop ik mensen te inspireren om thuis op een makkelijke, moderne en gezonde manier van de Marokkaanse keuken te genieten. Uiteraard met een Jamila twist!

Jamila0012

Photo: Mademoiselle Saloua Photography

Pre-order, yes please!

Nog even wachten voordat het zo ver is, maar je kunt mijn kookboek alvast bestellen! En dat is heel erg handig om te doen, wil je verzekerd zijn van een exemplaar van de eerste druk. Via deze link reserveer je een exemplaar voor 19,95 euro!  Alvast super bedankt voor jullie support lieverds.

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

76 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op