Magisch Marokko

Toen ik mijn reis naar Marrakesh plande, had ik een doel voor ogen. Ik wilde met jullie delen wat Marokko voor mij betekent. Het is namelijk zo’n mooi land met de meest prachtige plekken en verborgen schatten. Dus besloot ik samen met fotografe Paulina Arcklin deze reis te ondernemen en er een schitterend, visueel avontuur van te maken!

Georganiseerde chaos
Als je naar Marrakesh gaat, niet in een saai toeristisch hotel wilt zitten en een avonturistisch gevoel wilt ervaren, raad ik je zeker aan om het mooie Riad Dar Kawa te bezoeken. De kamers zijn fantastisch Hello en de mensen zijn heel lief en behulpzaam. Echt een aanrader! Overdag gingen we de stad ontdekken om de mooiste plekjes te fotograferen. Een flinke uitdaging for in de welbekende drukte van de stad, typisch voor Marrakesh. De commotie cheap jerseys van wholesale jerseys China de oude medina, de smalle steegjes en de georganiseerde chaos op het plein Djemaa el Fna, het was onbeschrijflijk!

Marokkaanse markt
Het was niet makkelijk om onze weg te vinden, omdat er nauwelijks straatbordjes waren, maar dat zorgde er alleen maar voor dat we steeds weer nieuwe plekjes ontdekten. We hebben de markt bezocht om heerlijk verse groente en fruit te kopen en de kleuren die je daar ziet zijn fantastisch. Om het maar niet te hebben over de geuren!

Traditionele gerechten
Een gezonde maaltijd maken in Marokko met de mooiste en gezondste ingrediënten, voelde voor mij echt aan als thuiskomen. Ik heb er zo van genoten. Uiteraard hebben we ons ook laten verwennen en hebben we een paar keer verrukkelijk gegeten in het bekende Cafe Nomad en genoten van heerlijke traditionele gerechten klaargemaakt door Saida van Riad Dar Kawa.

De rust van Essaouira
Na een paar dagen besloten we om de drukte om te wisselen voor de rust van Essaouira, een kleine kustplaats ten zuiden van Casablanca die UNESCO werelderfgoed is. Essaouira betekent letterlijk, kleine plaats en in tegenstelling tot de medina in Marrakesh kom je in deze gezellige stad echt tot rust. We hebben lekker door de straten geslenterd en heerlijk gegeten bij Elizir…Het eten in dit restaurant was zo lekker, dat we hier elke avond hebben gegeten en bijna alles hebben geproefd van de menukaart!

Shoppen en eten
In Essaouira vind je twee grote “hoofdstraten”, de ene is de souk (markt), hier vind je vooral etenswaren zoals groente, vlees, noten en fruit en ’s avonds is hier heel levendig en gezellig. In de andere “hoofdstraat” vind je de (toeristische) winkeltjes en kun je heerlijk shoppen. De twee grote season straten zijn verbonden door tal van stegen waar je urenlang lekker kunt slenteren. Her en der vind je pleintjes met restaurantjes waar je kunt genieten van de lekkerste Marokkaanse gerechten.

De dagen vlogen helaas voorbij en het was na een paar dagen weer tijd om naar huis te gaan. We hebben zo genoten van onze dagen in Marokko. Ik heb een Vegetarische Tajine, klaargemaakt, heb mij laten inspireren door de steden en heb mijn Marrakesh Smoothie  en Essaouira Smoothie gecreëerd. Ook hebben we de essentie van Marrakesh echt kunnen vastleggen in de cheap jerseys prachtige foto’s. Je kunt dus met zekerheid zeggen dat het een geslaagde trip was.

Ik ben benieuwd wat je van de recepten en foto’s vindt! En ben je zelf ook al in Marrakesh geweest en zijn er plekjes die ik de volgende keer moet bezoeken, laat dat dan zeker achter in de reacties!

 

JW_magischmarokko

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

1 Comment

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op