6 Dingen die je moet doen als je teveel hebt gegeten

Het gebeurt iedereen wel eens; je had jezelf een stukje chocolade beloofd en voor je het weet heb je die hele reep naar binnen gewerkt. En oepsie, daarna ook nog een halve zak chips. Jup, je hebt een beetje laten gaan, maar er is geen man overboord. Ik kwam laatst een artikel tegen op de website van Women’s Health met daarin hele handige tips voor dit soort situaties. Ik had er zelf erg veel aan en ik denk dat het jullie ook kan helpen.

1. Maak je volgende maaltijd een gezonde keuze

Oke, je hebt je ’s middags vergrepen aan een reep chocolade, maar de dag is nog niet voorbij! Maak voor de volgende maaltijd een verantwoorde keuze. Je hele dag of week is niet verziekt door één slechte maaltijd, maar als je verkeerde keuzes blijft maken heeft dat wel gevolgen.

2. Keep moving!

Met een volle buik naar de sportschool klinkt niet bepaald aanlokkelijk, maar als je eenmaal bezig bent zal je je een stuk beter voelen. Je hoeft geen keihard HITT workout te doen, een lange wandeling in het bos volstaat ook al. Beweging bevordert nu eenmaal de spijsvertering. Als je van te voren al weet dat je ’s avonds een feestje hebt, kun je ’s ochtends ook een extra workout inplannen. Op deze manier vergroot je je calorie-budget en mag je ’s avonds best een stukje taart.

Dingen die je moet doen als je teveel hebt gegeten

3. Drink veel water!

Water is je beste vriend na een avondje binge eten. Het zorgt ervoor dat je metabolisme op gang blijft en je eten goed verteerd wordt. Bovendien zorgt het ervoor dat je sneller number two kunt doen en dat lucht natuurlijk altijd op. Hatsaaa, al die afvalstoffen er zo snel mogelijk uit.

4. Blijf positief!

Bedenk weer even goed waarom gezond leven voor jou zo belangrijk is. Wat zijn jouw doelen? Wil je 5 km aan een stuk kunnen hardlopen? Deze zomer zelfverzekerd in je bikini over het strand lopen of fit genoeg zijn om te leren surfen? Als je naar een doel toe werkt kun je niet verwachten dat het in één rechte stijgende lijn gaat. Je zult pieken en dalen ervaren en daar leer je alleen maar van.

Dingen die je moet doen als je teveel hebt gegeten

5. Compenseer niet te veel.

Je bent al snel geneigd om een maaltijd over te slaan als je daarvoor iets te hard los bent gegaan. Niet doen! Kies voor een lichte maaltijd (bijvoorbeeld een salade) met veel voedingsstoffen. Als je maaltijden gaat overslaan is de kans groot dat je de volgende dag weer de fout in gaat. Voed je lichaam, het zal je dankbaar zijn!

6. Ga op zoek naar je valkuilen.<strong><strong><strong><strong>

Ook al is het niet erg dat je de fout in bent gegaan, wil je dit de volgende keer natuurlijk het liefste voorkomen. Daarom is het belangrijk om te bepalen waar jouw valkuilen liggen. Wat zijn jouw moeilijk momenten? Is dat ’s avonds voor de televisie? Als je naar een feestje gaat? Of wanneer je onderweg bent en bijvoorbeeld moet wachten op de trein? Als je dit soort moeilijke momenten herkent kun je erop anticiperen. Zoek afleiding of zorg dat er gezonde alternatieven voor handen zijn.

Ik hoop dat jullie aan deze tips denken, de volgende keer dat je iets te veel gegeten hebt. Remember: morgen is een nieuwe dag! Je bent hartstikke goed bezig dus laat je niet uit het veld slaan door een kleine uitschieter. You’ve got this!

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

52 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op