Koken in Toscane met Juls Kitchen

Doordat ik in het bloggerswereldje zit krijg ik de kans om mensen te ontmoeten die dezelfde passie delen als ik: koken. I’m such a lucky bastard! Ik wil al zo lang een kookles van Giulia van Jul´s kitchen. Ik volg haar foodblog al een paar jaar en eindelijk is het er van gekomen!

De kookles vond plaats in het prachtige Toscane en er waren bloggers aanwezig uit alle delen van de wereld; Sasha uit China, Emiko (half Australisch, half Japans), Nardia uit Australië , Georgette uit Texas en Catriona  uit Schotland. En al deze meiden wonen in Italië! Een prachtige combinatie van allerlei continenten die bij Giulia samenkwamen. Het was een perfecte dag: leuk gezelschap, en tijdens het kokkerellen konden we elkaar beter leren kennen.

Jul's kitchen1

Een verhaal van tradities en cultuur:

Onze dag begon op de plaatselijke markt in Colle Val d’ Elsa, waar we de ingrediënten kochten waar we later mee gingen koken. De kraampjes waren gevuld met allerlei plaatselijke lekkernijen. Ik heb de meest heerlijke kaasjes geproefd! Ik was toch op vakantie en dan ben ik iets minder streng voor mezelf.

Next stop, de keuken van Giulia. Eindelijk ging het dan gebeuren! Ik ontdekte al gauw dat koken met Giulia niet zomaar iets is. Ze neemt je mee in een verhaal van tradities en cultuur. Dat vond ik heel fascinerend. Naast dat Giulia een blog heeft en kookles geeft, heeft ze ook haar eigen kookboek: Eet, proef en beleef Toscane. Haar boek is uitgegeven in Nederland en dat vind ik best bijzonder. Bovendien komen de meeste klanten van Giulia uit Nederland! Wat zijn wij Nederlanders toch globetrotters he? 😉 Inmiddels is ze bezig met haar tweede kookboek en ik kan niet wachten om hier lekker uit te gaan koken.

Torta Di Cici

We hebben een aantal typische Italiaanse gerechten gemaakt, maar ook speciaal voor mij een glutenvrij recept: een kikkererwten cake. In Pisa heet deze hartige cake Cecina en in Liverno Torta di Ceci. Oef, het was zo lekker! En super makkelijk om te maken, daarom wil ik het recept ook graag met jullie delen. Geloof me, als je dit eenmaal geproefd hebt wil je het iedere dag maken. Lekker doen! Helemaal goedgekeurd voor een gezonde en fitte levensstijl.

Ik raad het iedereen aan, als je in de omgeving van Toscane bent: boek een kookles bij Jul´s Kitchen. Dit is het ultieme souvenir van je vakantie! Deze dame kookt met zo veel passie en is erg getalenteerd. Wat mij persoonlijk erg aansprak is dat ze ook veel glutenvrije en lactosevrije gerechten kookt. Loopt het water jullie inmiddels al in de mond? Laat je inspireren door Giulia’s kookkunsten en duik de keuken in!

Foto: Tommaso Galli / tommyonweb

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

66 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op