Festival Djemaa el Fna

Ik was laatst in Rotterdam bij het food festival Djemaa el Fna (het eetplein van Marrakesh). Tijdens dit festival verandert het Museumpark in een gigantische openluchtrestaurant. Het plein daagt haar bezoekers uit: proef eens van een andere cultuur! Djemaa el Fna staat symbool voor al het moois dat verschillende culturen kunnen bieden als ze samenkomen. Behalve eten kun je ook proeven van andere culturen door literatuur, theater, voordrachten, comedy, spoken word. Kortom een multi-cultureel festival waar je je dagen kunt vermaken. Ik heb niet alleen heerlijk gegeten, maar ik kwam ook allerlei gezellige en inspirerende mensen tegen. Ik zal ze even ‘digitaal’ aan jullie voorstellen.

The Spicelab en de Tajine fabriek:

Allereerst begon ik bij de stand van the SpiceLab  en de Tajine fabriek, wat een fijn concept! Hier vond je diverse specerijen, oliën, zeepjes, superfoods, overheerlijke Tajine gerechten en nog veel meer. Dit allemaal op natuurlijke en pure basis, laat ik daar nou net van houden! Ik vind het belangrijk dat de ingrediënten die ik gebruik natuurlijk zijn en voor mij zijn specerijen niet uit mijn keuken weg te denken!!

the SpiceLab

J064

Hicham Afzaz:

Hicham Afzaz is personal trainer bij Fit2Future in Amstelveen. Ik heb regelmatig Facebook-contact met hem en toen ik hem tegenkwam tijdens Djemaa el Fna klikte het meteen. Hij is erg spontaan en vertelt gepassioneerd over zijn vak. Zijn drive is om mensen te motiveren hun doel te bereiken. Naast zijn personal trainingen stimuleert hij mensen op Facebook met workout videos en fitspirational quotes. Helaas woont hij te ver weg, anders had ik me wekelijks door hem laten drillen in de gym.

Hicham en Jamila

Malika Ouchacha:

ik ben altijd erg onder de indruk van haar inspirerende posts. Ze heeft de studie culturele en sociale antropologie gedaan en dat zie je ook terug in de dingen die ze schrijft. Ze heeft haar eigen PR/writing bureau LIKA en is redacteur bij de Kleurrijke top 100. Weet je nog dat ik laatst een artikel schreef over 6 manieren om een sjaaltje in je haar te dragen? Malika draagt ook een tulband en die rock ze zo vet met mooie bijpassende outfits. Lees hier haar artikel over past & present turban (links op de foto is Malika).

Malika en Hafsa

Hafsa Mahraoui:

is social media coach bij Your Talented, ambassadeur bij Ready4work020 en columnist bij de Voorbeeld Allochtoon. Ik heb haar al een paar keer ontmoet tijdens evenementen en ze doet fantastische dingen. Ze is erg actief en motiveert de mensen om zich heen om zich te blijven ontwikkelen (rechts op de foto is Hafsa).

Nadia en Merijn:

Nadia en Merijn zijn bekend van hun kookboeken over de Arabische Marokkaanse keuken en van 24Kitchen. Ze delen samen een liefde voor koken en hun boeken zijn daar de vruchten van. Naast kookboekenschrijvers zijn ze beide ook culinair journalist, receptschrijver en foodstylist voor o.a. delicious. magazine en Viva. Toen ik de dames tegenkwam tijdens Djemaa el Fna was Merijn hoog zwanger, maar dat hield haar niet tegen om actief mee te doen aan dit evenement.

Nadia en Merlijn

Mounir Toub:

Mounir Toub is echt een topper! Deze fantastische chefkok wil andere mensen inspireren om de Arabishe keuken te ontdekken. Zijn grootste kook-idool is zijn moeder en tegenwoordig brengt hij zijn kennis over op de volgende generatie. Hij is docent aan de horeca-opleiding in Eindhoven en hij vertelde me dat hij bezig is met zijn eigen kookboek. Super leuk! Ik kan niet wachten om met zijn heerlijke recepten aan de slag te gaan.

J042

Ik ben zo blij dat ik al deze inspirerende mensen in real life heb mogen ontmoeten. Jullie betekenen allemaal op jullie eigen manier iets belangrijks voor onze samenleving en dat vind ik bewonderenswaardig. Ga vooral zo door! Heb jij het Djemaa el Fna evenement gemist? Niet getreurd, geniet van alle kiekjes in de gallerij en kijk hier het filmpje. Zo ben jij er ook een beetje bij geweest!

Fotograaf: Mademoiselle Saloua Photography

Jamila Winwood

Health & Lifestyle coach

Gelooft in puur, gezond en lekker eten. Haar missie is om vrouwen te inspireren met ingrediënten en recepten uit de Marokkaanse keuken.

62 Comments

Comments are closed

 

Volg Jamila Winwood op